NİYAZİ DURANAY'I ÖLÜMÜNÜN 3. YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ

Niyazi DURANAY Kimdir?

1928 Malatya doğumlu olan Niyazi Duranay, 1953 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden mezun oldu.

Duranay, 1954 yılında kurucu üyeliğinin ardından; TMMOB Mimarlar Odası’nda Merkez Yönetim Kurulu ve Mimarlar ODası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu'nda Başkanlık, Başkan Yardımcılığı dâhil olmak üzere pek çok görevde yer almıştı. Öğrencilik yıllarından itibaren birçok mimarlık yarışmasına katılmış, meslektaşlarının mimarlık yarışmalarına katılımları için teşvik ve önderlik etmişti. 1967 yılında Boğaziçi Köprüsü tartışmalarında mesleki görüşleri nedeniyle “görülen lüzum üzerine” görevden uzaklaştırılıncaya kadar farklı kamu kurumlarında Nazım Plan çalışmalarında yer almıştı. Teknik elemanların demokratik haklarını savunmak amacıyla 12 Şubat 1970 tarihinde kurulan ve teknik eleman mücadelesinde birçok eyleme öncülük eden Teknik Elemanlar Sendikası’nın (TEKSEN) kurucu başkanlığını üstlenmişti. Duranay ayrıca 1996 yılında kurulan Vakfımızın Kurucular Kurulu‘nda yer almış ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti.

Mezun olduğu günden, vefat ettiği tarihe kadar mesleğimize, Mimarlar Odası'na ve Vakfımıza koyduğu katkılarını unutmayacağımız, değerli meslektaşımızı saygı ile anıyoruz...

MİMARLIK VAKFI YÖNETİM KURULU