EMRE MADRAN'I ÖLÜMÜNÜN 4. YILINDA SAYGI İLE ANIYORUZ

Emre MADRAN Kimdir?

1944 yılında İzmir'de doğdu. ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde 1966 yılında Lisans, 1968'de restorasyon yüksek lisans, 1996'da restorasyon doktora eğitimini tamamladı.

1968-1973 yılları arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde, 1974-1981 yılları arasındaysa Kültür Bakanlığı'nda çalıştı. 1981 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak döndü. 1997 yılında doçent olduğu kurumdan, 2011 yılında emekli olarak ayrıldı.

TMMOB Mimarlar Odası 40. dönem (2006-2008) ve 41. dönem (2008-2010) Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Akademik yaşamında ve Mimarlar Odası bünyesinde uzun yıllar Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi koruma tarihi, geleneksel yapı malzemesi ve yapım teknikleri, koruma mevzuatı, alan yönetimi, korumanın yönetsel ve parasal yönleri alanlarında çalıştı.

Çoğu kültür varlıklarının korunmasını konu alan ve bir kısmını meslektaşları ile yazdığı kitapları, 100'den fazla yayınlanmış makalesi vardır. Ayrıca, yönetici, danışman ya da araştırmacı olarak koruma amaçlı imar planı, tek yapı ölçeğinde bir çok rölöve-restorasyon projeleri ve restorasyon uygulamalarında görev almıştır. Koruma ve Restorasyon Uzmanları ve ICOMOS Türkiye Milli Komitesi üyesidir.

26.09.2013 tarihinde, geçirdiği kalp krizi sonucunda aramızdan ayrılan değerli hocamız ve meslektaşımız Emre MADRAN'ı saygı ile anıyoruz.

VAKIF YÖNETİM KURULU