DEĞERLİ ÜYEMİZ HÜSEYİN BESİM ÇEÇENER'İ KAYBETTİK

HÜSEYİN BESİM ÇEÇENER

22.09.1934 yılı Üsküdar doğumlu, İstanbul DGSA Mimarlık Bölümü 1961 yılı mezunu, Mimarlar Odası’nın 1635 Sicil Numaralı Üyesi, 1963-1971 yılları arasında İstanbul Belediyesi Planlama Müdürlüğü ve Eski Eserler Büro Şefliği görevlerini başarı ile yürütmüş, 1971 yılında planlama ve koruma yaklaşımları nedenleriyle Anıtlar Yüksek Kurulu Sekreterliği görevini 12 Eylül askeri darbesine kadar 10 yıl boyunca, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Üyesi, Mimarlar Odası’nın planlama ve koruma konularında raporları, makaleleri ve zengin arşivi ile her daim danışmanı, bu birikimi paylaşması; araştırmacıların bilgisine yayınları, makaleleri, raporları aracılığı ile sunması; kamu ve toplum yararına sağlıklı ve güvenli bir kentleşme ve tarihi, kültürel ve doğal mirasımızın korunarak geleceğe aktarılması; konularındaki özverili çabaları nedeniyle 2014 Yılı Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Ödülleri kapsamında “Mimarlığa Katkı Dalı Başarı Ödülü” sahibi, 1535 Sicil Numaralı Meslektaşımız Engin Çeçener’in Sevgili Eşi; Hüseyin Besim Çeçener’i 15 Temmuz 2017 günü kaybettik.

Değerli Meslektaşımız Engin Çeçener başta olmak üzere tüm ailesine, dostlarına, mimarlar topluluğuna başsağlığı diliyoruz.

Değerli Meslektaşımızın cenazesi 17 Temmuz 2017 Pazartesi Günü, Üsküdar /Yeni Valide Camii’nde kılınacak öğle namazını takiben Üsküdar/Bülbüldere Mezarlığı’na defnedilecektir.

TMMOB Mimarlar Odası

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi