DİLEK AYMAN TARAFINDAN YAZILAN "GÜZELGAH" MİV YAYINLARI'NDAN ÇIKTI!

“Benim yurdum hem ‘yer’dir, hem ‘yol’dur...” “Yeryüzü, insanlığımızın tohumlarını taşır ve yaşayan bahçelerde kendimizi keşfederiz. Çocukları olduğumuz doğayla ve kendi ‘insan doğa’mızla derin, mutlu bir anlaşmaya varırız. Çocukluk bahçelerimin ve yeryüzünün farklı coğrafyalarının izinde, algılar, gözlemler ve uğraşları içeren peyzaj okumaları, hepimizin ‘yeryüzü bahçesi’ne aidiyetimizi yansıtıyor.’’ Bahçe ve peyzaj mimarlığı alanındaki çalışmalarına bir süredir Montréal’de devam eden Dilek Ayman, doğup büyüdüğü İstanbul’un, büyükanne, büyükbabasından dinlediği masalların ve çocukluk bahçelerinin izinde, yol aldığı coğrafyaları, fotoğraflar, haritalar ve gravürler eşliğinde tariflemeyi deniyor. Kitabın ilk kısmında, İstanbul’dan yola çıkarak Alanya, Paris-Versailles, Montréal, Québec ve Kanada’da duraklıyor ve ikinci kısım güzergâhları olan Türkiye-Anadolu, Girit, Midilli, Avustralya, Maine, Küba, Bordeaux, Berlin, New-York ve Lizbon’u adımlayarak peyzaj okumalarına devam ediyor.