48 SAAT ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI'NIN KONUSU AÇIKLANDI!

Konu:

Bugün tüm dünyanın içinde bulunduğu iklim krizi acil çözümler geliştirilmesi gereken bir alan. Bu kapsamda, özellikle uluslarötesi işbirliğine ve kapsamlı, uygulanabilir yol haritalarına ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Kuşkusuz yapılı çevre tartışmanın önemli bir bileşenini oluşturuyor; mimarlar olarak bu önemli noktada nasıl pozisyon almalıyız? Bu yarışma özellikle iklim değişikliğinin hem nedeni hem de sonucunda rol alacak “su” kavramının önemi üzerine düşünmeye davet ediyor. Suyu nasıl görmeli, nasıl ilişkilenmeli, etkilenimlerini nasıl okumalıyız? Bir gereksinim olarak mı ve/veya yaşamın örgütlenmesinin temel bir bileşeni olarak mı yorumlamalıyız? Yarışma bu bağlamda, su ile/da/ve/suz yaşam üzerine problematize edilmiş konsantre bir düşünsel üretim ve özgün ifadelerin keşfedildiği bir sorgulama oluşturmayı hedefliyor.

Not: Proje için 5 rakamdan oluşan rumuz belirleyiniz. Bu rumuzu göndereceğiniz dosyanın isim kısmına yazınız.